Annons
Växjö

Jesper Jansson lämnar Hammarby: ”Gjort det jag kan”

Växjö • Publicerad 18 maj 2023
Jesper Jansson.
Jesper Jansson.Foto: EMMA WALLSKOG

I april 2017 presenterades Jesper Jansson som ny sportchef för Hammarby. Efter två tidsbegränsade kontrakt skrev han i december i fjol på ett tillsvidareavtal med den allsvenska toppklubben. Men nu står det klart att han lämnar Hammarby den 31 augusti.

– Jag var i de tankebanorna redan i vintras innan vi förnyade min anställning, men de starka känslorna för Hammarby som klubb och människorna i och runt klubben gjorde att jag valde att köra vidare. Jag känner nu att jag gjort det jag kan för Hammarby, säger Jesper Jansson till klubbens hemsida.

Annons

Sedan han anslöt till Hammarby i rollen som sportchef för sex år sedan har han varit en starkt bidragande faktor i att etablera klubben som en allsvensk toppklubb och gjort spelarförsäljningar för flera hundra miljoner. Han har också bidragit till att ta klubben ut i Europa och vinna en cuptitel.

– Jesper har varit en stor tillgång för Hammarby under sin tid här. Att ersätta honom är inte ett lätt arbete men vi har från den stund vi fick beskedet arbetat med att hitta vägen framåt för klubben. Precis som Jesper själv säger ska Hammarby stå starkt även framåt, säger ordförande Mattias Fri till klubbens hemsida.

Jesper Jansson är född i Växjö och har spelat fotboll i Öster, AIK, Djurgården, Stabæk, KRC Genk och Helsingborg. Han har även varit sportchef i Helsingborg och scoutingansvarig i FC Köpenhamn.

Fakta

Jesper Janssons öppna brev till supportrarna

Jag har haft 6 fantastiska år i Hammarby!

“It’s better to stop one year too early then one minute too late” är ett citat från Marcello Lippi jag alltid burit med mig. Jag var i de här tankebanorna redan i vintras innan vi förnyade min anställning, men de starka känslorna för Hammarby som klubb och människorna i och runt klubben gjorde att jag valde att köra vidare. Jag känner nu att jag gjort det jag kan för Hammarby.

Det finns aldrig en bra tidpunkt för ett sådant här beslut och kanske det nu är ”någon månad – too late”, men jag har under mina år i Hammarby, med min kompetens och mitt visionära arbete, bidragit till att Hammarby tagit steg mot att bli en stabil toppklubb. Vi har vunnit en titel, spelat i Europa och tillsammans byggt en klubb med en stabil ekonomi, stark sportslig organisation och en uppsjö spelare, från akademin till HTFF och A-trupp, med en oerhörd potential att ta klubben ytterligare framåt och uppåt.

Jag är stolt och tacksam över dessa år i Hammarby och kommer fram till den 31 augusti arbeta stenhårt för att stötta vår sportsliga stab, Marti och laget. Jag kommer också hjälpa, introducera och slussa in kommande sportsliga ledning och se till att överlämna Hammarby i en än bättre position för att ta ytterligare steg som klubb.

Hammarby står starkt i dag och kommer så även göra i framtiden!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons