Annons
Växjö

Jesper Sankell utsedd till årets spelare

Växjö • Publicerad 6 maj 2024
Jesper Sankell prisas som årets spelare.
Jesper Sankell prisas som årets spelare.Foto: PER WIKLUND

Växjö Vipers forward Jesper Sankell vann poängligan i SSL. Nu har han utsetts till både årets forward och årets spelare i svensk innebandy.

– Jag trodde inte det var sant! Jag har aldrig tänkt den tanken tidigare i karriären att jag skulle kunna vinna ett sådant individuellt pris. Jag är oerhört stolt och tacksam över den här fina utmärkelsen. Det här är givetvis mycket tack vare den miljö som varit i både min klubb Växjö men också i landslaget, säger han.

Annons

Han gjorde 63 poäng, varav 30 mål och 33 assist på 26 matcher, i grundserien. I slutspelet ådrog han sig en knäskada som förstörde avslutningen av säsongen.

Fakta

Motiveringen till Årets spelare

“Målsinne och kraftfullhet, Jesper Sankell är spelaren som definierar dessa ord. En härförare och ledargestalt oavsett miljö som alltid spelar med hjärtat utanpå tröjan. Jesper Sankell visar varje säsong hur värdefull han är – oavsett om det är för Sverige eller klubblaget – och ger alltid sitt yttersta för sina lagkamrater. Jesper Sankell är den moderna tidens innebandyspelare som inspirerar och är en förebild för många kommande stjärnor.”

MISSA INTE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons