Annons

Jubel och glädje på SD:s valvaka i Växjö: ”Vi är inte överraskade”

På Lion bar i Växjö följer Sverigedemokraterna kvällens rösträkning. När Smålandsposten besöker valvakan har högerblocket nyligen tagit över ledningen.
– Det är jubel och bara glädje naturligtvis. Precis som det ska vara, säger Sverigedemokraternas toppnamn i Växjö kommun, Pernilla Wikelund.
Växjö • Publicerad 11 september 2022 • Uppdaterad 12 september 2022

Här saknas innehåll

Är du överraskad över ert resultat så här långt?

– Nej, vi är inte överraskade men det är klart att man har haft en magkänsla. Men med tanke på det som hände 2018 har vi varit lite försiktiga med att ta ut någonting i förskott, så det här känns underbart, säger Pernilla Wikelund.

Annons

Vad är det som gör att det bäddar för en så här hög siffra? (20,7 procent i skrivande stund)

– Jag tror helt enkelt att det är ett hårt slit. Vi har presterat bra ute i landet och byggt ett förtroende hos väljarna. Jag tror att folk är trötta, väldigt trötta, på den här tråkiga debatten.

Vad tänker du om att ni har tagit över Moderaternas plats som näst största parti i riksdagen?

– Jag tycker att vi förtjänar den. Men jag tror att de är glada, de också. Tillsammans är vi ju högerblocket. Så jag tror att de är viktigt att vi har gått framåt när de tappar, men det är klart att vi har tagit på dem.

Anton VaskoSkicka e-post
Elvedin BasicSkicka e-post
Calle RydqvistSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons