Annons
Växjö

Anna Tenje (M) blir äldre- och socialförsäkringsminister i nya regeringen

Sverige/Växjö • Publicerad 18 oktober 2022
Foto: JONAS LJUNGDAHL

Under förmiddagens regeringsförklaring presenterade statsminister Ulf Kristersson att Växjöpolitikern Anna Tenje (M) blir äldreminister i den nya regeringen.

Anna Tenje (M) har under den senaste mandatperioden varit kommunstyrelsens ordförande i Växjö. Hon har varit vice partiordförande i Moderaterna men kommer nu bli äldre- och socialförsäkringsminister i Ulf Kristerssons (M) regering som presenterades på tisdagen.

Annons

Anna Tenje har suttit i riksdagens konstitutionsutskott 2006 till 2010. Hon var även suppleant i miljö- och jordbruksutskottet, sammansatta konstitutions- och utrikesutskottet och Nordiska rådets svenska delegation.

– Stort grattis till Anna, jag blev väldigt glad! Detta är en stor personlig framgång, men inte oväntat, säger Bo Frank (M) som är ordförande i Växjös kommunfullmäktige.

– Vi har jobbat knappt i 20 år tillsammans och jag har aldrig träffat en politiker som jobbat så hårt i Växjö.

Tenje är inte ensam om att representera Kronobergs län i regeringen. Även Mats Persson (L) från Markaryd tar plats och får posten som utbildningsminister.

Anton VaskoSkicka e-post
Elvedin BasicSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons