Annons

K-pist hittades i bil i Växjö – två män åtalas

Växjö • Publicerad 8 juli 2023
Foto: Lena Gunnarsson

Två män, födda 1994 och 2003, har åtalats för grovt vapenbrott efter att polisen den 15 april i år hittat en K-pist med tillhörande ammunition i en bil under natten till den 15 april på Prebendevägen i Växjö.

Polisen larmades till Norr efter att ha fått information om höga smällar och personer som ansågs uppträda mystiskt. I samband med det ska polisen ha hittat vapnet.

Annons

29-åringen åtalas för att ha haft K-pisten i bilen medan 20-åringen misstänks ha införskaffat och haft K-pisten och ammunitionen i Tingsryd och Växjö under våren.

Den 29-årige mannen är sedan tidigare känd av polisens särskilda fokusgrupp. Han är villkorligt frigiven från tvåårigt fängelsestraff för människorov och narkotikabrottslighet. Han ska tillsammans med andra män kidnappat en man i Borås. Offret ska ha misshandlats med slag och struptag på en pizzeria, tvingats in i en bil som kördes till Växjö och under turen fortsatte våldet. Gärningsmännen krävde honom också på en halv miljon kronor. 29-åringen har också dömts för narkotikabrott efter att polisen hittat 70 gram kokain i ett handskfack i en bil.

29-åringen förnekar brott medan 20-åringen erkänner. Polisen har tagit en skyddsväst som 29-åringen hade i beslag och det yrkas att den och K-posten, magasinet, ammunition, väska och förvaring ska förverkas.

29-åringen misstänks också för ringa narkotikabrott eftersom han hade flera Tramadoltabletter och drygt åtta gram cannabis på sig på en annan adress i Växjö den 15 april. I det fallet erkänner mannen brott.

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE! Testa Smålandsposten gratis i 30 dagar:

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons