Annons

Kafé de luxe bjuder in till gratis julfirande: ”Känns viktigare än någonsin”

Växjö • Publicerad 22 december 2023
Gustav Hector
Gustav HectorFoto: Maha Nasser

Kafé de luxe bjuder in alla som vill fira en familjär stämning på julafton med julmat och musik. Kafé de luxe kommer att erbjuda gratis mat och dryck till alla närvarande, med syftet att skapa en familjär stämning för de som är ensamma, inte har någon att dela julafton med eller de som inte har tillräckligt med tid och pengar att fira hemma. De ämnar att bjuda på allt vad huset har att komma med, förutom alkoholhaltig dryck. Kafé de luxe välkomnar varmt såväl stora som små sponsorer att hjälpa med matdonationer och även de som vill att bidra med plocka undan disk och städa.

– Vi har gjort det i många år och det är väl mycket för att julen ju är underbar på många sätt. Men det är också en period på året där många har det jobbigt och det är mycket stress och förväntningar. Men ja, såklart också för att folk inte ska sitta ensamma hemma på hela dagen på julafton. Det känns viktigare än någonsin just nu eftersom det är ett så hårt samhällsklimat, säger Gustav Hector, delägare av Kafé de luxe, och fortsätter:

Annons

– Det är massa olika företag som sponsrar med mat, bland annat våra leverantörer och producenter. Sen så har vi personal här och det är massa folk som kommer och hjälper till. Vi öppnar vid 12 och har öppet till 17. Vi erbjuder gratis julmat, och sedann är det folk som kommer och spelar, så att det brukar vara lite sång och musik också. Om man har pengar så kan man betala lite och alla pengarna går till Kvinnojouren Blenda.

Hur många kommer varje år för att fira och tillbringa julafton på Kafé de luxe enligt statistik från tidigare år?

– Det brukar vara runt 100 personer, det här året kanske det blir ännu fler.

Maha Nasser
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons