Annons

Kafé de luxe öppnar ny restaurang – gästerna bestämmer notans storlek

En restaurang där gästerna själva sätter priset och två scener redo för Musikhjälpens artister. Det väntar på Kafé de luxe som kommande vecka kör Musikhjälpen de luxe.
– Vi tror på många härliga spontana konserter, säger delägaren Gustav Hector.
Växjö • Publicerad 10 december 2023
Gustav Hector är en av ägarna till Kafé de luxe.
Gustav Hector är en av ägarna till Kafé de luxe.Foto: David Johansson

Julförberedelserna i Växjö får i år en extra dimension när Musikhjälpen kommer till staden. På Stortorget blir det direktsänd musik och insamlingar dygnet runt och även övriga Växjö hakar på. Det gäller även Kafé de luxe som anordnar Musikhjälpen de luxe, bland annat med servering av mat och utvalda alkoholfria drycker där gästerna själva sätter priset och därmed bestämmer hur mycket de vill bidra till insamlingen.

– Våra kockar lagar till rätter gjorda på spillgrönsaker från våra grossister. Gästerna väljer valfritt belopp och pengarna går oavkortat till Musikhjälpen.

Redo för Musikhjälpen de luxe. Vi kommer att ha matservering där gästerna själva sätter priset och livescener där Musikhjälpens artister kan gästa oss med kort varsel, berättar Kafé de luxe-delägaren Gustav Hector.
Redo för Musikhjälpen de luxe. Vi kommer att ha matservering där gästerna själva sätter priset och livescener där Musikhjälpens artister kan gästa oss med kort varsel, berättar Kafé de luxe-delägaren Gustav Hector.Foto: David Färdigh
Annons

Musikhjälpen de luxe kommer med start på måndag ha öppet från klockan 12 på dagen fram till sen kväll. En privat sponsor är med och finansierar serveringspersonal och ljudtekniker. För det blir förstås även mängder med musik.

– Vi har scener öppna både i källaren och på övervåningen. P3 är tipsade om att Musikhjälpens artister kan komma hit och spela under hela veckan. Vi är redo och tror på många härliga spontana konserter. Programmet kommer att uppdateras hela tiden på våra sociala medier.

Gustav har följt Musikhjälpen ända sedan starten och tycker att det är ett fint koncept som fångar upp människors engagemang och där musiken kan bidra till en bättre värld.

– Och nu känns det viktigare än någonsin med tanke på hur det ser ut i världen med krig och girighet. Vi behöver mer av empati och medmänsklighet.

Här saknas innehåll

David FärdighSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons