Annons
Växjö

Kallade kursare ”jävla hora” på Snapchat - slipper påföljd

Växjö • Publicerad 27 maj 2023
Linnéuniversitet i Växjö.
Linnéuniversitet i Växjö.Foto: Elvedin Basic

I mars spreds en film på Snapchat där en student på Linnéuniversitetet kallar en annan student, som opponerat på hans c-uppsats, för ”jävla hora”. Filmen nådde till sist även lärare, studierektor och prefekt. Både studenten som uttalade sig sexistiskt och studenten som spred filmen anmäldes till universitetets disciplinnämnd.

I ett skriftligt yttrande medger studenten som syns på filmen att det var ”fruktansvärt dumt” samt att han var ”mycket berusad och inte riktigt visste vad han sa eller hann tänka igenom det”.

Annons

Disciplinnämnden har nu valt att inte ge studenten några repressalier, detta då de menar att han inte kunde veta att filmen skulle nå XX (den utsatta studenten) skapa obehag eller utgöra en kränkning.

Studenten som filmade och spred filmen stängs däremot av från universitetet i två veckor. Disciplinnämnden skriver att studenten måste ha förstått att hans handlande ”skapat obehag, varit oönskat och kränkt XX:s värdighet. Nämnden menar även att kränkningen var ”uppenbar och tydlig”.

Här saknas innehåll

Arvid NorlingSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons