GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Kalmar tingsrätt ska sköta Växjömordet på grund av jäv

Växjö • Publicerad torsdag 18:00
Polis vid mordplatsen på Teleborg i Växjö.
Polis vid mordplatsen på Teleborg i Växjö.Foto: Carl Carlert

I tisdags kväll sköts en man i 70-årsåldern ihjäl på Stamvägen på Teleborg i Växjö. Under onsdagen greps en 72-årig man i samband med en stor polisinsats vid campingen i Tingsryd.

Enligt åklagaren Jonny Philipsson ska mannen under onsdagskvällen inte ha avgett någon inställning i förhöret men han har lämnat en berättelse som stärker misstankarna.

Enligt P4 Kronoberg kommer det vara Kalmar tingsrätt som sköter handläggningen av det misstänkta mordet. anledningen är en jävssituation hos en anställd på tingsrätten i Växjö.

– Det innebär att det är Växjö tingsrätts mål, men att det är en domstolshandläggare från Kalmar som kommer att sköta kommunikationen och en domare från Kalmar som kommer att fatta beslut och döma i målet om det blir en huvudförhandling, säger Laila Kirppu, lagman vid Kalmar tingsrätt, till Barometern.

Det är Kalmar tingsrätt som ska bestämma var en eventuell häktningsförhandling ska hållas när häktningsframställan lämnas in.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.