Annons

Känd artist från länet rånades på mobil i London – får ingen ersättning

Växjö • Publicerad 24 december 2023 • Uppdaterad 3 januari 2024
Kända artisten från länet har anmält sin bank till Allmänna reklamationsnämnden.
Kända artisten från länet har anmält sin bank till Allmänna reklamationsnämnden.Foto: Johan Hultgren

I slutet på november befann sig en känd artist från länet på en jobbresa i London. Han skulle möta upp en kollega i Camden. Men när han stod och skulle skicka ett sms till kollegan kom ett ungdomsgäng fram och tog mobilen ifrån hans hand.

Ungdomsgänget ska sedan ha plockat ut närmare 22 000 kronor från hans bank med mobilen. Den här berättelsen berättar den kända artisten för Allmänna reklamationsnämnden, Arn, när han nu anmält sin bank för att de valt att inte ersätta honom för stölden. Han uppger att händelsen var ett skolexempel på rån.

Annons

Men banken uppges ha nekat artisten ersättning. Detta för att transaktionerna ska ha gjorts med Apple pay och bekräftats genom ansiktsigenkänning, lösenord eller touch-ID.

Artisten har dock uppgett att mobiltelefonen varit upplåst vid stöld-tillfället, och därför ska tjuvarna kunnat genomföra transaktionerna.

Här saknas innehåll

Elvedin BasicSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons