Annons

Kända Växjörestaurangen har stängt – så är det nya konceptet

La Castellina finns inte längre. I stället har Strawberry, som ägs av Petter Stordalen, öppnat ett nytt restaurangkoncept i Växjö.
Växjö • Publicerad 7 november 2023
Quality Hotel Royal Corner har fått ett nytt restaurangkoncept.
Quality Hotel Royal Corner har fått ett nytt restaurangkoncept.Foto: Oscar Appelgren

Quality Hotel Royal Corner i Växjö har öppnat en ny restaurang. Lokalen i hörnet av Liedbergsgatan och Storgatan har i år genomgått en renovering och La Castellina finns inte längre. I stället har hotellet öppnat upp en ny restaurang i den klassiska lokalen.

The Social Bar & Bistro är Petter Stordalen-ägda Strawberrys nya restaurangkoncept som ska servera bättre och godare mat och dryck till hungriga.

Annons

The Social bar & bistro är en internationell bistro med en ”crossovermeny” som är baserad på favoriter hämtade från hotellbarer och lounger världen över.

– The Social ska vara gästernas vardagsrum och en självklar mötesplats för att varva ner efter dagen och ladda upp inför kvällen! Här ska gästerna känna sig som hemma och snabbt hitta sin favorit på menyn och i dryckeslistan, och lika snabbt ha tallriken framför sig för att hugga in, säger Maria Reisö, Concept & Commercial Food & Beverage Director på Strawberry.

Restaurangen i Växjö har 160 platser. Inledningsvis har konceptet endast varit öppet för hotellets gäster men nu är det öppet för både Växjöbor och gäster.

La Castellina har blivit The Social bar & bistro.
La Castellina har blivit The Social bar & bistro.Foto: Oscar Appelgren

På menyn finns bland annat caesarsallad, wienerschnitzel, hamburgare, fisk och kött.

Quality Hotel Royal Corner har 160 hotellrum, 358 bäddar och tio konferenslokaler. Hotellet tog över driften av dåvarande La Castellina hösten 2021.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons