Annons
Växjö

Kändisnamnen försvinner från Växjös bussar

Växjö • Publicerad 4 mars 2024
Länstrafiken Kronoberg tar bort kändisnamnen på stadsbussarna i Växjö.
Länstrafiken Kronoberg tar bort kändisnamnen på stadsbussarna i Växjö.Foto: Elvedin Basic

Länstrafiken Kronoberg ska plocka bort kändisnamnen som sedan många år tillbaka har prytt stadsbussarna i Växjö. I stället kommer bussarna att prydas med lokala kännetecken, som landmärken, runt bussarna.

Enligt Pär Welander, trafikdirektör på Länstrafiken Kronoberg, är det dels på grund av en kostnadsaspekt eftersom det har varit särskilda kostnader för varje buss och dels ett sätt att komma från den diskussion som funnits kring om det ska vara levande eller avlidna personer, rapporterar P4 Kronoberg.

Annons

Stadsbussarna i Växjö har varit namngivna efter personer med anknytning till länet och som har påverkat Växjö på olika sätt sedan 2013.

När Region Kronoberg räknade på att ta bort kändisnamnen förra sommaren beräknades Länstrafiken Kronoberg spara ungefär en kvarts miljon kronor för framtagning av texter, illustrationer samt tryckkostnader.

MISSA INTE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons