Annons
Växjö

Känguru har setts utanför Växjö – kan ha varit på rymmen sedan 2016

Växjö • Publicerad 16 november 2021
Genrebild.
Genrebild.Foto: ARNE FORSELL

Den 17 oktober 2016 rymde en känguru, eller en vallaby som den mindre varianten heter, från sitt hem i Växjö. Enligt en efterlysning på Facebook rymde vallabyn med sin två månader gamla bebis.

Sedan dess har vallabyn varit spårlöst försvunnen – tills i oktober i år. Då fångades en känguru på en åtelkamera strax söder om Växjö och enligt länsveterinären Fredrik Holm är det sannolikt densamma som rymde för fem år sedan.

Annons

På åtelkamerans bild kunde man se att kängurun var avmagrad med synliga revben. Efter att ha försökt kontakta den gamla ägaren utan framgång har nu länsstyrelsen beslutat att man ska avliva djuret. Flera jaktlag i närheten har nåtts av informationen.

Testa SMP digital plus: En månad för en krona

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons