Annons
Växjö

Känslosamt under mordrättegången i Växjö: ”Livet är förstört”

Växjö • Publicerad 1 april 2023
Här transporterar kriminalvården den 73-årige mannen, som erkänt mordet på Teleborg, till Växjö tingsrätt för fredagens rättegång.
Här transporterar kriminalvården den 73-årige mannen, som erkänt mordet på Teleborg, till Växjö tingsrätt för fredagens rättegång.Foto: LENA GUNNARSSON

Under fredagen hölls den andra rättegångsdagen efter mordet på en fastighetsmäklare på Teleborg. Under dagen förhördes den mördade mannens familj och ett inspelat förhör med den misstänkte 73-åringen som hölls bara några timmar efter gripandet dagen efter mordet spelades upp.

Det blev känslosamt med många tårar i rättegångssalen. Offrets fru och barn berättade om sina tankar, känslor och om livet som aldrig mer blir sig riktigt likt.

Annons

Offrets fru var på bio när mordet skedde. Hon fick reda på vad som hade hänt genom att hennes mobil vibrerade och att hon hade fått flera samtal och sms. I sitt första förhör efter mordet namngav hon direkt 73-åringen som enda tänkbara fiende.

– Jag mår väldigt dåligt. Jag har inte kunnat bo hemma eftersom det är en mordplats. Så fort jag kommer innanför dörren så vet jag att min man blivit mördad där, sa frun till offret under rättegången.

Hon planerar att sälja huset då hon inte klarar av att bo där längre.

Offrets dotter berättade om hur hon har mått efter mordet. Hon har blivit sjukskriven, kan inte sova och är oerhört rädd. Hon känner en oerhörd sorg. Även offrets son förhördes och berättade om de bestående men han fått efter skjutningen.

– När mardrömmarna blir som värst fastnar jag i dem, och vaknar i fullständig panik. Jag kan inte fokusera på något eller studera som jag skulle gjort, sa han under rättegången. En stor del av mig dog, livet är förstört. Jag kommer aldrig få min pappa tillbaka, han togs ifrån mig, sa han under rättegången.

Två vittnen förhördes också. Det var en granne till offret som var först på plats efter att skotten avlossats i villakvarteret. Vittnen berättade att de försökte göra hjärt- och lungräddning på offret men att det inte gick att rädda liv. Det var också en bekant till både offret och den misstänkte gärningsmannen som fick berätta om sin relation till de bägge och hur han uppfattat allt som har hänt.

Den misstänkte 73-åringen ska ha varit missnöjd med en försäljning av en bostad i Alvesta kommun för fem år sedan. Han anlitade fastighetsmäklaren i samband med affären men har sedan dess ältat det och känt sig lurad.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons