GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Karl-Oskardagarna blir större än någonsin

Växjö • Publicerad 5 maj 2022
.
.Foto: LENA GUNNARSSON

Efter två år med pandemin som satt stopp för större evenemang och konserter planerar nu Växjö citysamverkan för Karl-Oskardagarna 2022 den 19-21 augusti.

– Det är en återkomst efter att vi kört en mindre variant i två år. Det känns härligt att få möjlighet att göra det stort nu igen och att vi kan utveckla vissa områden. Det blir ännu fler olika kulturformer, säger Jonatan Blom Ekenberg, som är evenemangsprojektledare på Växjö Citysamverkan.

De har bland annat jobbat mycket med hur de ska bygga på Stortorget, var den stora scenen ska vara gentemot tivoli och det stora serveringstältet. Växjös populära stadsfest som tidigare år har lockat runt 100 000 besökare under tre dagar blir enligt både Jonatan Blom Ekenberg och centrumchefen Nils-Petter Nilsson större än någon.

Tidigare år har det varit stort fokus på konserter under fredagen, med bland annat Rix FM Festival, och lördagen, med bland annat VXOnews Festival. På söndagarna har tivolit och knallarna hållit igång.

– Vi vill hålla city levande under hela perioden så vi kommer i år även att fylla söndagen med evenemang. Det blir tre fullspäckade dagar, säger Jonatan Blom Ekenberg.

Karl-Oskardagarna är en av Sveriges äldsta stadsfester och startades 1984 på initiativ av Asta Ohlsson. Stadsfesten har sedan dess vuxit från en mindre endagsfest till en stor folkfest som breder ut sig över en hel helg med musik, evenemang, tivoli och handel.

Växjö Citysamverkan har hållit på schemat och inte avslöjat några artister och evenemang som planeras under stadsfestens tre dagar än men snart är det dags.

– Vi har väntat in andra evenemang som ska få presentera sina planer först men snart berättar vi vilka som kommer till Växjö. Den som väntar på något..., säger Jonatan Blom Ekenberg.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.