Annons

Kastade tangentbord som träffade sonen – frias från misshandel

Pappan medgav att han kastade en del av ett tangentbord som träffade hans son i pannan, men hävdade att det var en olyckshändelse. Nu frias från åtalet om misshandel.
Växjö • Publicerad 28 oktober 2023
Genrebild som inte har med den aktuella händelsen att göra.
Genrebild som inte har med den aktuella händelsen att göra.Foto: ERIK SIMANDER

Händelsen som nu har fått sitt rättsliga efterspel inträffade i en villa på en ort i Växjö kommun förra sommaren. Pappan i familjen hade hamnat i bråk med en av sina söner som hade träffats av ett tangentbord i huvudet, vilket orsakade smärta, blodvite och ett märke i pannan.

När polisen fick kännedom om händelsen blev pappan misstänkt och åtalad för misshandel.

Annons

Vid rättegången i Växjö tingsrätt nekade pappan till brott. Han medgav att han var arg och när han lämnade sonens rum efter bråket kastade han en del av tangentbordet ”bakåt in i rummet utan att vända sig om”. Han berättade vidare att han direkt efter olyckan hämtade is och lade förband på den skadade sonens panna.

Han tillade inför rätten att det var en påfrestande situation med den utåtagerande sonen den aktuella dagen och att ”det blir kaos med så många barn”.

Tingsrätten friar nu mannen från åtalet om misshandel. Enligt rätten är det inte ställt utom rimligt tvivel att han var ”likgiltig inför effekten” av sitt bakåtkastande, det vill säga att tangentbordet riskerade att träffa sonen som stod cirka en meter bakom honom.

Eftersom mannen frias slipper han att betala det begärda skadeståndet på drygt 10 000 kronor för kränkning och sveda och värk.

Här saknas innehåll

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons