Katarina Brännström avtackades i riksdagen

Växjö • Publicerad 22 juni 2022
Katarina Brännström (M) vill efter mer än 30 år i politiken varva ner och själv kunna styra sin tid.
Katarina Brännström (M) vill efter mer än 30 år i politiken varva ner och själv kunna styra sin tid.Foto: URBAN NILSSON

Efter 16 år slutar Växjöpolitikern Katarina Brännström som riksdagsledamot för Moderaterna. Hon valdes in i riksdagen 2006 när Alliansen med M-ledaren Fredrik Reinfeldt i spetsen fick egen majoritet.

– Det är inte ett så lätt beslut. Jag älskar det jag gör men allt har ett slut och jag är så nöjd. Efter mer än 30 år i politiken vill jag varva ner rejält och själv kunna styra min tid, sa Katarina Brännström i en intervju med VXOnews i april 2021.

Ny etta på Moderaterna Kronobergs lista till riksdagen inför höstens val är Oliver Rosengren.

Under onsdagen tackades Katarina, och de andra riksdagsledamöterna som inte ställer upp för omval till riksdagen, av.

Efter minst sex års tjänstgöring i följd kan ledamöter få riksdagens medalj i åttonde storleken. De ledamöter som lämnar efter minst tolv års tjänstgöring i följd kan få medaljen i tolfte storleken, vilket är den medalj som Katarina Brännström tilldelas.

”Varmt tack för era insatser för riksdagen, för demokratin och för Sverige”, sa talman Andreas Norlén i riksdagen under onsdagen.

Därefter följde en lång applåd från övriga riksdagsledamöter.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.