Annons
Växjö

Katten kastades från balkong – har fått ett nytt hem

Den katt som utsattes för djurplågeri och kastades ner från en balkong på Teleborg i måndags överlevde och har nu fått komma till ett jourhem, det rapporterar P4 Kronoberg.
Växjö • Publicerad 26 januari 2023

Det var i måndags som det misstänkta djurplågeriet inträffade. En man svingade då katten mot en vägg på en balkong i ett flerfamiljshus vid Ica på Teleborg och katten föll ner från balkongen på marken och blev medvetslös.

Händelseförloppet bevittnades av flera personer som stod utanför butiken och de körde den medvetslösa katten till djursjukhus för vård.

Annons

På torsdagen kunde P4 Kronoberg rapportera att katten överlevde fallet och att den nu har fått flytta in till ett jourhem hos en kvinna.

– Katten mår bra just nu. Han upplevs väldigt rädd för människor och så, men under omständigheterna är han väldigt pigg och glad och går runt och är nyfiken och utforskar, säger kvinnan till radion.

Händelsen är polisanmäld som djurplågeri. Eftersom att katten föll från en gemensam balkong är polisen beroende av tips från allmänheten om vem mannen kan vara.

Katten, som har fått namnet Kaj:

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons