Annons
Växjö

Kedjan öppnat nytt matställe i Växjö

Växjö • Publicerad 7 maj 2022
Mister Yorks street food-container i Kalmar.
Mister Yorks street food-container i Kalmar.Foto: Mikael Eklund

Hamburgerkedjan Mister York ska etablera ett nytt matställe i Växjö. Kedjan som har öppnat sju restauranger i södra Sverige de senaste två åren har ansökt om bygglov hos kommunen i butiksområdet Västerport på Arabygatan i Växjö.

Mister Yorks burgare tillagas i ett kök i en specialdesignad svart container, som är gamla containrar som färdats över Atlanten i sjöfarten och sedan byggts om till fullt fungerade kök

Annons

Mister York väntas öppna det nya matstället i Växjö i juni och ska rekrytera ett tiotal personer.

– Det har gått riktigt bra för oss och vi vill pusha oss själva att fortsätta expansionen. Och nu står Växjö på tur, säger Gustav Haglund, vd och en av grundarna till Mister York, till Smålandsposten och Mera Näringsliv.

Mister York startades av ett par unga entreprenörer i Kalmar sommaren 2020 och har sedan dess öppnat i bland annat Nybro, Oskarshamn, Halmstad och Karlskrona.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons