Annons

Kedjans nya restaurang i Växjö dröjer

Den snabbväxande restaurangkedjan Mocca deli har haft planer på att öppna i Växjö under 2023. Men på grund av problem har etableringen dröjt.
Växjö • Publicerad 30 oktober 2023
Restaurang-, kafé- och barkedjan Mocca deli vill öppna i Växjö.
Restaurang-, kafé- och barkedjan Mocca deli vill öppna i Växjö.Foto: Pressbild

I december förra året rapporterade vi om att Mocca deli skulle öppna i Växjö. De hade gjort klart med en franchisetagare som beskrevs som en ”lokal profil” men allt var inte helt klart med lokalen.

Tio månader senare har Mocca deli, som bygger på både restaurang, kafé och bar, fortfarande inte öppnat och anledningen ska ha varit problem med just lokalen.

Annons

– Fastighetsägaren och franchisetagaren kom inte överens så vi letar efter en ny lokal nu. Det gick inte hela vägen, säger Tony Mansour, som tillsammans med sina bröder Alen och Salle Mansour startat konceptet.

Men planerna på att öppna i Växjö finns fortfarande?

– Ja, vi kommer att öppna i Växjö men det blev lite ändrade planer. Vi hade kommit långt i processen. Franchisetagaren som vi valde ska presentera ett nytt läge och annars får vi leta efter en ny franchisetagare och ny lokal.

Totalt väntas den nya etableringen i Växjö innebära 15-20 nya heltidsjobb och därutöver även flera arbetstillfällen på deltid och timmar.

Mocca deli beskrivs som ett heldagskoncept med kafé, mat och bar. De tre bröderna har haft olika kompetenser som de har försökt binda ihop till en verksamhet.

– Jag är kock, Salle är barista och duktig på kaffe och Alen är duktig på drinkar. Vi har sedan vi var små varit i den här branschen med familjen och gjort hela resan med fine dining, nattklubb och café. Med Mocca deli ville vi samla olika delar under ett och samma tak och i en vardagsrumsmiljö, sade Tony Mansour till Smålandsposten i december förra året.

På matmenyn finns bland annat pasta, flatbread pizza, wraps, sallader, kyckling och lasagne. Mocca deli grundades i Eskilstuna och finns för närvarande i sju städer. De har som mål att framöver etablera sig i 15-20 städer runt om i Sverige.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons