Annons
Växjö

Kedjans två butiker i Växjö i konkurs

Växjö • Publicerad 18 september 2022
Bolaget som har drivit två The Body Shop-butiker i Växjö och en i Kalmar har gått i konkurs.
Bolaget som har drivit två The Body Shop-butiker i Växjö och en i Kalmar har gått i konkurs.Foto: Montage: Pontus Steneros/Pressbild

Aktiebolaget bakom de två The Body Shop-butikerna i Växjö har försatts i konkurs. Bolaget har hamnat på obestånd och inte kunnat betala sina skulder och har därför ansökt om konkurs.

– Det är lagervarorna och lite inventarier i butikerna som är de stora tillgångarna i detta. På skuldsidan kan jag inte riktigt uttala mig än, det tar nog någon eller några veckor, säger Johan Wänersjö vid Advokatfirman Glimstedt som har utsetts till konkursförvaltare.

Annons

Vad är det som har gjort att bolaget går i konkurs?

– Det är tidigt in i konkursen men jag tror att det är mycket yttre omständigheter, pandemin och ett ändrat köpbeteende där det görs färre köp i fysiska butiker. Det är främst att omsättningssidan har blivit tuffare. Det är tuffa tider för butikerna.

Butikerna i Växjö ligger på Storgatan och på Grand Samarkand. Bolaget har även drivit kedjans butik i Kalmar, som också berörs av konkursen. Det är sju anställda som omfattas av lönegarantin, enligt konkursförvaltaren Johan Wänersjö som räknar med att det blir konkursutförsäljning i butikerna någon gång i slutet av nästa vecka.

Finns det något hopp för butikerna?

– Ett visst hopp om att det skulle komma en övertagare till en eller flera av butikerna finns det alltid. Det vore det bästa men vi får se om någon kontaktar mig och vill ta över.

The Body Shop grundades 1976 i England och har sedan dess vuxit runt om i världen. Kedjan, som säljer hud-, hår- och kosmetikaprodukter, har nu 3 000 butiker i över 60 länder och 22 000 anställda.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons