Annons

Kille misshandlade tjej på skola i Växjö

Växjö • Publicerad 28 april 2024
Foto: Urban Nilsson

I november förra året blev en 16-årig tjej misshandlad av en jämnårig kille på Teknikum i Växjö. Han ska ha slagit henne flera gånger i magen, ryggen, nacken och armarna så att hon fick smärta och blånad.

Nu har killen åtalats för misshandel och olaga hot efter att han uttalat att han skulle ”slå och/eller skada henne och personer som är närstående till henne”.

Annons

Tjejen ska ha berättat för killen om ett rykte som gick bland eleverna. Han blev då upprörd och gick efter henne. Hon kände sig då trängd och ska ha utdelat en lavett för att markera. Då svarade killen med att utdela ett antal slag mot tjejen.

Den åtalade killen, som nu är 17 år, förnekar brott. Han misstänks också för stöld då han tagit en mobiltelefon som tillhörde en tjej på en annan skola i Växjö i mars förra året. I det fallet vidgår killen händelseförloppet men förnekar brott. Både stölden och misshandeln har fångats på övervakningsfilm.

MISSA INTE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons