Annons
Växjö

Klangrik jultradition med Marly

Pianopedagogen Marly Azevedo Anderssons julkonserter i Ulriksbergskyrkan är en populär tradition. I år medverkade 16 elever som framförde allt Små grodorna till Für Elise.
– Musiken ger så mycket glädje och kärlek.
Växjö • Publicerad 12 december 2022
Stämningsfull pianomusik i Ulriksbergskyrkan. Marly Azevedo Anderssons julkonserter har blivit en tradition. Denna gång medverkade 16 elever.
Stämningsfull pianomusik i Ulriksbergskyrkan. Marly Azevedo Anderssons julkonserter har blivit en tradition. Denna gång medverkade 16 elever.Foto: David Färdigh

Marly firar nu 20 år som pianopedagog med eget företag. I söndags höll hon traditionsenligt tillsammans med sina elever julkonsert i Ulriksbergskyrkan. En av dem medverkande var åttaåriga Nikki Nyberg från Växjö. Hon är nybörjare på piano och har precis avverkat sin första termin.

– Det var svårt i början.

Vad är roligast med att spela piano?

– Att lära sig nya låtar. På konserten spelar jag Björnen sover och Bjällerklang. Dom kan jag ganska bra. Till nästa termin har jag börjat öva in Ode to joy.

Åttaåriga Nikki Nyberg är en av Marlys pianoelever. Hon framförde Björnen sover och Bjällerklang.
Åttaåriga Nikki Nyberg är en av Marlys pianoelever. Hon framförde Björnen sover och Bjällerklang.Foto: David Färdigh

Här saknas innehåll

David FärdighSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons