Annons
Växjö

Klart: Centrumskolan blir kvar

Växjö • Publicerad 17 januari 2024
Centrumskolan i Växjö
Centrumskolan i VäxjöFoto: Arkivfoto

Nu är det helt klart. Utbildningsnämnden har under onsdagen beslutat att ha kvar Centrumskolan som en tvåparallellig F-6-skola men att flera åtgärder ska sättas in för att höja kvaliteten och studieresultaten på skolan.

Utbildningsnämnden beslutade om att det ska bli en ökad central styrning, en ny skolstruktur, ökat fokus på ämneskunskaperna samt krav på extra insatser och ökad insyn för att vända resultaten och ge eleverna en utbildning med bra kvalitet.

Annons

En handlingsplan för skolans kommande förändringsarbete ska tas fram och en styrgrupp med bland annat förvaltningschef och verksamhetschef för grundskolan samt verksamhetschef för barn- och elevhälsan har bildats. Just nu pågår också en rekrytering av rektor till skolan.

För att säkerställa ökad måluppfyllelse och förbättrade resultat hos eleverna inom två år ska uppföljningar ske löpande.

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons