Annons
Växjö

Klart: De väljs in i presidiet i regionfullmäktige

Växjö • Publicerad 26 oktober 2022
Roland Gustbée är fullmäktiges ordförande i Kommunalförbundet svenskt ambulansflyg.
Roland Gustbée är fullmäktiges ordförande i Kommunalförbundet svenskt ambulansflyg.Foto: Cecilia Karlsson

Under onsdagen är det dags för första regionfullmäktige med alla nya ledamöter som valdes in i samband med valet i september. På mötet beslutades bland annat det nya presidiet med regionfullmäktiges ordförande, 1:e vice ordförande och 2:e vice ordförande väljas.

Ny ordförande blir Roland Gustbée (M) som har beslutat sig för att trappa ner som heltidspolitiker och nu bli ordförande i regionfullmäktige där presidiet leder arbetet och förhandlingarna vid fullmäktiges möten.

Annons

– Efter många år som regionråd ser jag fram emot ett nytt och annorlunda uppdrag som regionfullmäktiges ordförande. Det är ett hedersuppdrag att bli föreslagen till ordförande i regionens högsta beslutande organ. Samtidigt kommer det nya uppdraget tillåta mer tid till barnbarn och annat som blir allt viktigare i livet, sa Roland Gustbée i en kommentar om Moderaternas nominering under tisdagen.

Roland Gustbée har bland annat varit ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden, ordförande i Regionförbundet Kronoberg och vikarierande riksdagsledamot.

Gunnar Nordmark (L) utsågs till 1:e vice ordförande och Michael Sjöö (S), som också är ålderspresident i regionfullmäktige, blir 2:e vice ordförande.

Gunnar Nordmark (L), 1:e vice ordförande i regionfullmäktige.
Gunnar Nordmark (L), 1:e vice ordförande i regionfullmäktige.Foto: Alexander Hall
Michael Sjöö (S), 2:e vice ordförande i regionfullmäktige.
Michael Sjöö (S), 2:e vice ordförande i regionfullmäktige.Foto: Alexander Hall

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons