Annons
Växjö

Klart: Krösatågen börjar trafikera sträckan mellan Växjö och Kalmar

Växjö • Publicerad 22 december 2022
.
.Foto: David Bergström

Det har varit många och långa diskussioner om en utökning av linjesträckningen för Krösatågen. Nu har Region Kronoberg och Region Kalmar undertecknat en avsiktsförklaring som innebär att Krösatågen ska börja trafikera sträckan mellan Växjö och Kalmar från och med den 10 december 2023.

– Den nya trafiken möjliggör ytterligare bra pendlingsmöjligheter till arbete och studier framförallt för orterna Lessebo och Hovmantorp. Vi knyter också ihop våra regioner ännu mer och förenklar resandet mellan Kalmar och Kronoberg. Detta är ett led i att vi ska uppnå våra mål om att fler ska välja att resa med den hållbara kollektivtrafiken säger Carina Bengtsson, (C) trafiknämndens ordförande i Region Kronoberg.

Det blir två dubbelturer i vardera riktningen på vardagar med stopp i Växjö, Hovmantorp, Lessebo, Emmaboda, Örsjö, Nybro, Trekanten, Smedby och Kalmar. Tidigare har Krösatågen endast gått till Emmaboda.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons