Annons
Växjö

Klart: Krösatågtrafik mellan Växjö och Emmaboda

Publicerad 20 januari 2022
Bild på Krösatåg, arkivbild.
Bild på Krösatåg, arkivbild.Foto: David Bergström

Krösatågen kommer att börja trafikera sträckan mellan Emmaboda och Växjö. Under tisdagen antog regionstyrelsen i Kronoberg en avsiktsförklaring tillsammans med Region Kalmar och Region Blekinge om att Krösatågstrafiken ska utvecklas, skriver Smålandsposten.

– Krösatågen kommer att bli ett viktigt komplement till Öresundstågstrafiken öster om Växjö. Vi räknar med att starta trafiken så att det finns ett bra tågalternativ när Fagrabäcksrondellen ska byggas om och biltrafiken därmed kommer få svårt att ta sig fram, säger Sven Sunesson (c), regionråd.

Annons

Länstrafiken i Kronoberg, Kalmar och Blekinge får nu uppdraget att planera och genomföra trafiken, som beräknas komma i gång inom fyra år.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons