Annons
Växjö

Klart med vinterhärbärge i Växjö i flera år framåt

Växjö • Publicerad 29 november 2023
Fredrik Lindgren är chef för Diakonicentrum.
Fredrik Lindgren är chef för Diakonicentrum.Foto: Hilda Frankki

De två senaste vintrarna har Diakonicentrum i Växjö haft ett härbärge öppet för hemlösa Växjöbor. Nu har Diakonicentrum och Växjö kommun tecknat ett nytt, treårigt avtal som innebär att kyrkan ordnar härbärge för hemlösa Växjöbor under vintermånaderna.

Härbärget öppnar den första december i år och håller öppet till den 15 mars 2024. Det nya avtalet innebär att Diakonicentrum får 842 000 kronor per vinter för härbärget som ska gå till personal och mat.

Annons

– Det känns jättebra att vi drar i gång, det börjar bli kallare ute. Vi ska ha åtta platser och öppet mellan klockan 20 och 07.30 alla dagar i veckan, säger Fredrik Lindgren, chef för Diakonicentrum, till Smålandsposten.

De hemlösa kommer att serveras middag, ha möjlighet att ta en dusch och låna tvättmaskin.

Det är socialtjänsten som genom den så kallade nödprövningen beviljar vilka så får plats på härbärget. Dessutom har Diakonicentrum mandat att skriva in Växjöbor som de känner igen som hemlösa utan att nödprövningen görs.

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons