Annons
Växjö

Klart: Pinchos flyttar till stor lokal i centrala Växjö

Växjö • Publicerad 1 juni 2023
Pinchos har gjort klart med en ny stor lokal i centrala Växjö.
Pinchos har gjort klart med en ny stor lokal i centrala Växjö.Foto: Pressbild

Sedan i november har Pinchos haft stängt i Växjö efter att krögaren Allan Schwech beslutats sig för att lämna som franchisetagare. Kedjan har sedan dess varit på jakt efter en ny franchisetagare och en ny lokal eftersom hyreskontraktet för lokalen på Klostergatan ägs av Allan Schwech.

Nu har Pinchos kommit ett steg närmare en nyöppning i Växjö då de hittat en centralt belägen lokal med ungefär 150 sittplatser samt uteservering på sommaren. Nu återstår arbetet med att hitta en lokal franchisetagare.

Annons

– Växjö som stad har stor potential med växande turism, universitet och en ökad inflyttning. Vi ser i våra siffror att Pinchos under alla år i Växjö gått fantastiskt bra. Restaurangen hade god lönsamhet - även under pandemin - och har de senaste åren visat på en klart positiv gästutveckling. Potentialen för en ny franchisetagare i den nya lokal vi hittat är fantastisk, säger Patrik Back, vd på Pincho Nation AB.

Exakt var den nya lokalen ligger vill Pinchos inte avslöja i nuläget. Pinchos söker en entreprenör som har branscherfarenhet, lokalkännedom och driv.

– Vi söker en entreprenör som placerar gästerna i centrum och ser teamet som sin viktigaste tillgång, säger Henrik Fischer, expansionschef på Pincho Nation AB.

Pinchos har över 75 restauranger i Norden.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons