Annons
Växjö

Klart: Regionen köper fastigheten i Växjö för 197 miljoner

Växjö • Publicerad 29 december 2023
Nygatan 20.
Nygatan 20.Foto: Stefan Silvander Ahlrik

Hyresavtalet för den kontorsfastighet som Region Kronoberg hyr på Nygatan 20 löper ut kommande år och i fastigheten arbetar mellan 300 och 350 regionanställda. Nu har Region Kronoberg köpt hela fastigheten som också innefattar 28 lägenheter. Prislappen landade på 197 miljoner kronor.

– Vi är glada att få överlämna Stenbock 10 till Region Kronoberg och vill tacka för en enkel process, säger Jakob Mörndal, vd på M2 Gruppen.

Annons

Fastigheten utgörs av 6 839 kvadratmeter kommersiell yta och 2 490 kvadratmeter bostadsyta. Region Kronobergs beräkningar visar att det blir billigare att köpa loss fastigheten än att hyra den på tio år. Regionen väntas kunna göra en besparing på ungefär 91 miljoner kronor över 20 år.

Samtidigt säljer M2 Gruppen en fastighet i Gävle vilket gör att de lämnar staden och att fokus i ännu högre grad riktas mot Jönköping och Växjö.

Alexander JepsenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons