Annons

Klart: Så straffas Norrby efter Östermatchen

Växjö • Publicerad 3 november 2022
Norrbys Nicklas Savolainen jublar efter att gjort 2-0 under fotbollsmatchen mellan Norrby och Öster.
Norrbys Nicklas Savolainen jublar efter att gjort 2-0 under fotbollsmatchen mellan Norrby och Öster.Foto: JÖRGEN JARNBERGER

Det blir allsvenskt kval för Östers IF. Det står nu klart efter att Svenska Fotbollförbundet beslutat att inte tilldöma laget 3-0-seger mot Norrby som använde en obehörig spelare i matchen förra veckan.

Norrby vann matchen med 2-0 men bytte i matchminut 96 in en spelare som inte fanns med i den officiella matchtruppen. Händelsen anmäldes till Svenska Fotbollförbundet och ett möjligt straff var att Öster istället tilldelas segern med 3-0. Men nu har SvFF beslutat att Norrby får behålla segern men ska straffas med böter på 15 000 kronor.

Annons

Därmed är Halmstads BK, som är tvåa i tabellen, helt klart för allsvenskan 2023 och Östers IF får kvala om den sista platsen i Allsvenskan nästa säsong.

Norrby har uppgett att de kallade 20 spelare till matchtruppen varav två spelare skulle strykas från laguppställningen. Det blev ett missförstånd från Norrbys sportsliga ledning till matchsekretariatet och en spelares namn ströks felaktigt. Klubben menar att det är ett mänskligt administrativt misstag som skett.

"Disciplinnämnden konstaterar att vad Norrby anfört som skäl till det inträffade utgör ett administrativt misstag", står det i beslutet.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons