Annons
Växjö

Klartecken för Växjös nya domstol

Växjö • Publicerad 26 juni 2024
Så här kan Växjös nya domstolsbyggnad på Bäckaslövsområdet komma att se ut.
Så här kan Växjös nya domstolsbyggnad på Bäckaslövsområdet komma att se ut.Foto: Illustration: Doubleaction/ON Arkitekter

Domstolsverket vill bygga en ny domstolsbyggnad vid Bäckaslövsområdet i Växjö. Nu har Regeringen gett klartecken för byggnaden som kan börja byggas under sommaren.

– Vi får lokaler som både nu och på sikt kommer att ge väldigt goda förutsättningar för hela tingsrätten, såväl för den allmänna domstolen som för mark- och miljödomstolen, att bedriva en bra och effektiv verksamhet, säger lagmannen Lars-Olle Larsson.

Annons

Det är Växjö tingsrätt, Mark-och miljödomstolen i Växjö och Förvaltningsrätten i Växjö som ska flytta in i den nya byggnaden som beräknas stå klar för inflytt under hösten 2026.

Planeringen av den nya domstolsbyggnaden har pågått under flera år. Den nya domstolsbyggnaden, som planeras att vara på ungefär 10 500 kvadratmeter, ska byggas på den obebyggda fastigheten Infanteriet 1 på Bäckaslövsområdet, mittemot den fastighet där en ny simhall planeras. Det nya huset blir fem våningar högt och kommer även att ha ett suterrängplan. I den nya byggnaden blir det 16 förhandlingssalar varav tre ska vara säkerhetssalar samt arbetsplatser för runt 200 anställda.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons