Annons
Växjö

Klassiska byggnaden i centrala Växjö byggs om

Växjö • Publicerad 25 december 2022
Fastigheten Unaman 9 vid Stortorget med ett fjärde våningsplan för kontor inritat.
Fastigheten Unaman 9 vid Stortorget med ett fjärde våningsplan för kontor inritat.Foto: Illustration: Castellum/Gestalt Arkitektur

Fastighetsägaren Castellum har under många år arbetat med planerna att utveckla fastigheten Unaman 9 vid Stortorget i Växjö. Sedan 2017 har en detaljplaneprocess pågått och nu är detaljplanen antagen och ett fjärde våningsplan får byggas.

– Det har varit en lång process på grund av det höga kulturmiljövärdet runt Stortorget. Vi har haft en mycket god dialog med stadsbyggnadskontoret och det är skönt att vi nu kommit i mål. Det är viktigt med fortsatt utveckling och förtätning av Växjö city för en behålla en levande och attraktiv stadskärna. Vi kommer troligtvis inte bygga närmsta åren men detta ger oss en mycket fin framtida möjlighet, säger Jenny Rungegård, affärsområdeschef på Castellum Växjö.

Annons

Castellum ska förutom ett fjärde kontorsplan även göra en tillbyggnad på innergården. Totalt handlar det om 3 000 kvadratmeter nya kontorsytor.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons