Annons
Växjö

Klassiska fastigheten i Växjö köps för 32 miljoner

Under onsdagen köpte Växjöföretaget Famera Fastigheter det gamla församlingshemmet på Nygatan 6.
– Jag är väldigt förtjust i gamla stenhus i centrala Växjö, säger företagets vd Johan Erlandsson.
Växjö • Publicerad 21 september 2022
Nygatan 6 i Växjö.
Nygatan 6 i Växjö.Foto: Johan Christensen

Fastighetsbolaget Famera Fastigheter med säte i Växjö hyr ut, förvaltar och bygger nya fastigheter. Bland annat har företaget byggt skolor åt Internationella Engelska Skolan och butiker åt Axfood.

Fameras huvudkontor är ett hus från 1872 som ligger i hörnet av Kungsgatan 12 och Nygatan 8 i Växjö. Under onsdagen köpte de även grannfastigheten med det gamla församlingshemmet på Nygatan 6. Famera köper fastigheten från SBB för 32 miljoner kronor.

Annons

– Det känns jättebra .Jag är väldigt förtjust i gamla stenhus i centrala Växjö. Jag tycker om att lägga pengar på fina fastigheter och ta hand om dem. Vi har också en byggrätt på grannfastigheten som vi nu kan utnyttja för bostadsändamål i framtiden, säger Johan Erlandsson, vd på Famera Fastigheter.

Vad kommer hända med fastigheten på Nygatan 6?

– Ingenting på 20 år, det är så långt som hyreskontraktet är med Musik i Syd som har sin verksamhet där.

Famera är ett projektutvecklingsföretag som har haft en rad olika projekt runt om i Sverige.

– Vi är ett bolag som gått under radarn och har jobbat i det tysta men bolaget är oerhört starkt. Vi mår väldigt bra och har starka kunder med oss, säger Johan Erlandsson.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons