Annons
Växjö

Klimatråd införs i Växjö: ”Ett stort steg framåt”

Växjö • Publicerad 15 juni 2023
Maria Garmer (V).
Maria Garmer (V).Foto: Henrik Petersson

Politikerna i Växjö har beslutat att införa ett externt klimatråd med medlemmar från relevanta forskningsområden.

– Växjö kommun ska vara en föregångskommun i klimatomställningen och denna satsning är ett stort steg framåt i det arbetet. Syftet med rådet är att påskynda omställningen till ett mer hållbart samhälle, säger Maria Garmer (V), 1:a vice ordförande kommunstyrelsen.

Annons

Vänsterpartiet gick till val på att bland annat införa ett klimatråd och efter en motion har en utredning om möjligheterna genomförts. Utredningen ska ha visat flera goda exempel från andra kommuner där liknande råd finns. Klimatrådets uppgift blir främst att bidra med det senaste kunskapsläget samt att löpande analysera kommunens klimatarbete.

– För att garantera att vi gör rätt saker för klimatet är det viktigt att föra dialog med akademin och ta del av den senaste forskningen för att kvalitetssäkra vårt klimatarbete, säger Pernilla Bodin (MP), ordförande i hållbarhetsutskottet.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons