Annons
Växjö

Kliniken satsar på virtuellt besök – hjälper barn inför sjukhusbesöket

Växjö • Publicerad 27 oktober 2022
Foto: URBAN NILSSON

Region Kronoberg har tagit fram en film som ska hjälpa patienter som ska besöka barn- och ungdomskliniken i Växjö att förbereda sig genom att göra ett virtuellt besök.

Inför olika typer av behandlingar förbereds patienterna genom bland annat förberedelsebesök men de barn som bor långt från sjukhuset har inte allt möjlighet att komma på ett förberedelsebesök.

Annons

– Genom att ge den här möjligheten att förbereda sig hemifrån ger vi en mer tillgänglig och likvärdig vård, även om man inte kan komma på ett fysiskt besök. Att känna sig förberedd och få bra information är viktigt för alla, säger Lena Kjellsson, specialpedagog på lekterapin på barn- och ungdomskliniken.

Filmen spelades in med en speciellt 360-kamera som gör att besökarna kan se sig om i de virtuella rummen. Filmen togs fram som en del av projektet Kultur i vården.

– Det här är tänkt som en hjälp för barn och ungdomar och deras anhöriga. De kan titta på olika undersökningsrum och behandlingar. Tanken är att man ska välja utifrån vad man ska göra på sitt besök, säger Lena Kjellsson.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons