Annons
Växjö

Klubbarna i Arenastaden slår larm: ”Känner en stor oro”

Växjö • Publicerad 17 november 2022
Arenastaden i Växjö.
Arenastaden i Växjö.Foto: Jonas Engman

Idrottsklubbarna som verkar på Arenastaden i Växjö slår i en skrivelse till Växjö kommun larm om att kommunen har tagit en rad beslut som urholkar området som idrottsnav, skriver Smålandsposten.

Skrivelsen som Dackegymnasterna, IFK Växjö, Växjö DFF, Växjö IBK, Växjö Lakers, Växjö KK, Östers IF, High Performance Center samt RF-Sisu Småland har skrivit under utgår från det beslut om ett samverkansavtal som fattades i januari 2010, där Växjö kommun och klubbarna enades om att idrotten ska ha högsta prioritet. Men nu menar föreningarna att beslut som byggnation av bostäder på idrottsytor och neddragningar av resurser för både service, skötsel och underhåll direkt motverkat den idrottsliga visionen.

Annons

”Undertecknande föreningar och organisationer känner en stor oro för att Arenastaden som Växjös idrottsliga nav – och ambitionerna från 2010 – håller på att urholkas. Vi ser fram emot konstruktiva diskussioner med Växjö kommun i närtid, för Arenastaden ska vara ett område för idrott”, står det i skrivelsen.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons