Annons
Växjö

Klubbat att sjukhusplanerna skrotas - endast SD röstade emot

Växjö • Publicerad 14 juni 2023
Pernilla Wikelund (SD).
Pernilla Wikelund (SD).Foto: Elvedin Basic

Under onsdagens regionfullmäktige i Växjö togs ett definitivt beslut om att riva upp beslutet om ett nytt sjukhus i Räppe. Voteringen slutade med 51 röster för att skrota planerna och 10 röster mot.

Alla partierna röstade för beslutet förutom SD. De höll fortsatt sin linje att istället återremittera beslutet. I sitt anförande sa Pernilla Wikelund (SD):

Annons

”Vi vill hellre pausa än att stoppa av de anledningarna att vi ska kunna nyttja goda resurser som redan är nedlagda. Inte gräva ner alltihop i ett mörkt hål och försätta oss i en situation som kanske är oåterkallelig.”

Hon poängterar också att SD ännu inte är på det klara med huruvida de i förlängningen vill skrota planerna eller inte. Hon och partiet menar att det behöver undersökas närmare, vilket är deras anledning till att pausa snarare än skrota.

Voteringen slutade med 10 röster för att återremittera ärendet och 51 röster för att lägga ner planerna.

I Räppe-planernas ställe kommer det nu istället att utredas hur man ska renovera det befintliga sjukhuset.

Arvid NorlingSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons