Annons

Klubben drar sig ur serien - riktar kritik mot kommunen

Växjö • Publicerad 28 juni 2023
Knock down ny bowling hall i Växjö
Knock down ny bowling hall i VäxjöFoto: Lena Gunnarsson

Det står nu klart att Team Växjö inte kommer att komma till seriespel under nästa bowlingsäsong. Detta för att de enligt egen utsago har för dåliga träningsförhållanden. 2016 fick klubben flytta från sina gamla lokaler på Västergatan till Västra Esplanaden och Knock 'em Down efter ett kommunbeslut.

– För oss blev flytten dit oerhört olycklig och raserade fullständigt möjligheten till föreningsverksamhet, klubben tynade bort, säger klubbens mångårige styrelseledamot och nuvarande kassör Leif Ljung.

Annons

Problemen på Knock 'em Down är enligt Leif Ljung många.

– Det är fladdrande ljus, discomusik och många störande moment under träning. Det har försvårat mycket för oss. Det har till exempel inte varit en individuell tävling i Växjö på senare år, säger Leif Ljung till Smålandsposten.

Fanns det ingen möjlighet att driva den ”gamla hallen” själva?

– Den är i utomordentligt gott skick och var en populär arena där alla faciliteter finns. Vi har själva frågat kommunen, de har uppvaktats av mig. Jag har riktat krav mot ganska många personer inom Växjö kommun att de ska erbjuda oss att hyra lokalen och flytta bowlingen till de banorna men de stänger dörren och svarar inte på den korrespondensen.

Kultur- och fritidschef Tomas Ekelius håller inte med om bilden som Leif Ljung målar upp.

– År 2016 när det stod klart att den gamla hallen skulle stängas hade vi en diskussion med klubben. Vårt förslag var då en helt annan placering och vi hade andra tankar. De var tydliga med att dem helst ville vara centralt och satsa på sin verksamhet tillsammans med Knock 'em Down. De gjorde ett aktivt val och hamnade där, säger Tomas Ekelius till Smålandsposten.

Tomas Ekelius känner inte heller igen sig i att kommunen inte ska ha svarat klubben.

– Det kan jag inte ge dem helt rätt i. Vi kan säkert vid något tillfälle ha varit sena men att de inte har fått svar låter väldigt konstigt. Jag tror det är ett och ett halvt eller två år sedan vi satt ned senast.

Här saknas innehåll

Arvid NorlingSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons