Annons

Knäckte sin flickväns näsa på busshållplats – hävdade nödvärn

29-åringen hävdade nödvärn när han slog sin flickvän på en busshållplats i Växjö så att hennes näsa knäcktes.
Men både tingsrätten och hovrätten slår fast att misshandeln var helt oprovocerad.
Växjö • Publicerad 27 maj 2023
.
.Foto: PETTER ARVIDSON

En kväll i november i fjol blev flera personer vittnen till ett bråk vid en busshållplats på Liedbergsgatan i Växjö. En bilförare såg en man som utdelade ett kraftigt knytnävsslag som träffade en kvinna i ansiktet när hon satt på en bänk på busshållplatsen. Kvinnan föll till marken av slaget och bilföraren ringde till polisen, som kort därefter kunde gripa mannen, en 29-åring som är känd av polisen sedan tidigare.

Den utsatta kvinnan var 29-åringens flickvän och hennes näsa hade knäckts av slaget.

Annons

Vid rättegången i Växjö tingsrätt nekade 29-åringen till misshandel och hävdade nödvärn. Han förklarade att hans flickvän hade blivit utåtagerande och han ”fick panik” och knuffade till henne när hon försökte riva honom i ansiktet vid busshållplatsen.

Tingsrätten stödde sig dock på den drabbade kvinnans och vittnenas berättelser om händelseförloppet och dömde 29-åringen till tre månaders fängelse för den oprovocerade misshandeln.

29-åringen valde att överklaga till hovrätten som nu fastställer tingsrättens dom. Han ska även betala cirka 17 000 kronor till sin ex-flickvän för kränkning och sveda och värk.

Här saknas innehåll

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons