Annons

Knarktransport med stor mängd amfetamin stoppad på riksväg

Under en större knarktransport greps en 53-årig man som är bosatt i ett samhälle norr om Växjö. Under häktningsförhandlingen valde han att erkänna.
Växjö/Vrigstad • Publicerad 21 juni 2023
Polisbil.
Polisbil.Foto: Mattias Mattisson

– Enligt den kunskap jag har om ärendet så var det här en rutinkontroll. Polisen gjorde ett fordonsstopp och anträffade narkotika, säger chefsåklagare Klas Lorefors till Smålandsposten.

I bilen hittades strax över ett halvt kilo amfetamin som ska analyseras av NFC, Nationellt forensiskt centrum. Gränsen för grovt brott när det gäller amfetamin går rent mängdmässigt vid ett halvt kilo.

Klas Lorefors, chefsåklagare vid åklagarkammaren i Jönköping.
Klas Lorefors, chefsåklagare vid åklagarkammaren i Jönköping.Foto: Pressbild/Thomas Carlgren
Annons

Polisen stoppade 53-åringen på riksväg 30 i Vrigstad och han häktades på sannolika skäl misstänkt för grovt narkotikabrott.

Mannen erkände brottet inför domstolen och häktades eftersom han på fri fot kan undanröja bevis och det finns även risk att han fortsätter begå brott.

53-åringen förekommer under 34 avsnitt i belastningsregistret och är välkänd för polisen. Men det har tidigare inte handlat om den här typen av grov brottslighet utan snarare grova olovliga körningar, ringa narkotikabrott och drograttfylleri. Enbart under de senaste tre åren har mannen fällts för 15 olovliga körningar.

Daniel JohanssonSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons