Annons
Växjö

Knivman gick till attack mot män vid Resecentrum – hade sökt hjälp innan

Växjö • Publicerad 26 april 2023
Foto: LENA GUNNARSSON, SMÅLANDSPOSTEN

Strax efter klockan sju på torsdagskvällen den 16 mars gick en man i 35-årsåldern till angrepp med en kniv mot två män i 25-årsåldern som befann sig utanför Resecentrum i Växjö.

Nu har mannen åtalats för försök till mord. Han ska ha riktat två knivar mot de två männen, gjort utfall och utdelat flera knivhugg mot dem. Mannen ska innan händelsen ha stulit knivarna från en butik.

Annons

Åklagaren har som ansvarsyrkande i andra hand angett försök till grov misshandel.

Den åtalade mannen förnekar brott. Polisutredningen visar att han samma dag som det misstänkta mordförsöket inträffade hade varit i kontakt med både polisen, frivården och psykiatrin i Växjö och han hade uppgett att han mådde psykiskt dåligt och hade för avsikt att ”antingen bli dödad eller döda någon”. Han hade vid flera tillfällen slagit larm om sin psykiska ohälsa och samma dag som mordförsöket inträffade skrevs det i ett vårdutlåtande att mannen ”bedöms som labil och farlig” och att tröskeln för psykiatrisk tvångsvård borde vara låg.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons