Annons

Knock 'em Down om kritiken: ”En nedåtgående trend”

Växjö • Publicerad 30 juni 2023
Malin Stålgren är verksamhetsansvarig på Knock 'em Down.
Malin Stålgren är verksamhetsansvarig på Knock 'em Down.Foto: Privat

Bowlingklubben Team Växjö drar sig ur seriespelet. I en artikel i Smålandsposten berättar en representant från klubben, Leif Ljung, om hur klubben befunnit sig i en nedåtgående spiral sedan de tvingats flytta från sina gamla lokaler till Knock 'em Down på Västra Esplanaden. Kritiken riktas främst mot kommunens beslut att flytta klubben som Leif Ljung menar är anledningen till att de nu behöver dra sig ur serien.

Allting beror på förhållandena i Knock 'em Downs lokaler. Det är en nattklubb som är utpräglat inriktad på nöje och det måste man säga att den delen har de definitivt lyckats med. Ambitionen om att vara en tävlingsarena har de inte fixat, sa Leif Ljung i den artikeln.

Annons

Kommunen har sedermera besvarat kritiken, men nu har även tredje part i ”ärendet”, Knock 'em Down, kommenterat händelseförloppet. I ett mail till Smålandsposten skriver Malin Stålgren, som är verksamhetsansvarig på Knock 'em Down, bland annat:

”Jag vill hävda att vår verksamhet har gjort bowling i Växjö betydligt mer populärt än vad det någonsin har varit tidigare. Detta syns såklart på privatsidan men även i delar av föreningslivet där både antalet spelare i pensionärsligan och bowling för personer med funktionsnedsättning ökar stadigt”

Hon kommenterar även det faktum att Team Växjö drar sig ur och säger att det finns en liknande trend i hela landet.

”Däremot tycker vi att det är tråkigt att Team Växjö Bowling inte får ihop någon lag till nästa säsong och Leif Ljung har rätt i att det finns en nedåtgående trend gällande att det traditionella tävlingsspelet. I detta ämne måste vi dock vara tydliga med att samma trend finns i hela landet, det vill säga att tävlingsspel minskar drastiskt i de flesta regioner.”

Stålgren skriver även att de undersöker möjligheterna till att starta en förening i Växjö, som ska ha ungdomsverksamhet och lättillgänglighet i fokus. Hon tror att det skulle vara ett bra komplement till Team Växjö och skriver att hon hoppas att den nya föreningen över tid ska bidra till fler medlemmar även i deras verksamhet.

Här saknas innehåll

Arvid NorlingSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons