GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Kollegor gillrade fälla och grep 14-åring

Mannen köpte en elsparkcykel via Facebook. Då upptäckte hans kollega att det var hans stulna fordon som hade inköpts.
Kollegorna bestämde sig för att gillra en fälla för säljaren – och kunde själva gripa en 14-årig pojke i centrala Växjö.
Växjö • Publicerad 23 juni 2022
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Patric Söderström

På onsdagskvällen larmades polisen om att några män hade ingripit mot en 14-årig pojke i Växjö centrum. Poliserna omhändertog pojken, som släpptes efter förhör.

– Det visade sig att en man i Växjö hade köpt en begagnad elsparkcykel som hittats via en annons på Facebook. När han visade vad han hade köpt för kollegorna på sin arbetsplats, upptäckte en av hans kollegor att det var hans stulna elsparkcykel som mannen hade köpt. Den hade blivit stulen i centrala Växjö i slutet av förra veckan och var värd 8 000 kronor, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel.

Han berättar vidare att kollegorna bestämde sig för att kolla upp säljaren och såg att han hade ytterligare en annons ute på Facebook, en cykel som var till salu.

– Kollegorna stämde då träff med säljaren på en plats i centrala Växjö under onsdagskvällen. Och när han dök upp med cykeln så ingrep männen och höll fast honom i väntan på polisen.

Säljaren, en 14-årig pojke, blev misstänkt för häleri. Eftersom han inte är straffmyndig tog polisen kontakt med hans vårdnadshavare och informerade socialtjänsten.

Den bestulne mannen kunde bevisa att det verkligen var hans elsparkcykel och den har han fått tillbaka.

Vad tycker du om männens agerande?

– Dom gjorde bedömningen att de kunde ingripa utan att någon skadades. Men naturligtvis ska man vara försiktig i sådan här lägen och höra av sig till polisen.

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.