Annons

Kollegor i vilt slagsmål på restaurang – åtalad frias

Kollegorna blev oense om diskningen och hamnade i ett vilt slagsmål inne på Växjörestaurangen.
En av männen fick sparken direkt. Nu frias han från åtalet om misshandel.
Växjö • Publicerad 12 oktober 2022

Här saknas innehåll

En kväll i april ryckte polisen ut till en välkänd restaurang i Växjö sedan man fått larm om ett vilt slagsmål mellan två anställda. Poliserna mötte en av de anställda som hade sårskador i ansiktet och som berättade att han hade blivit misshandlad av sin kollega, som därefter försvunnit från platsen.

Orsaken till bråket skulle ha varit de båda stressade männen blev osams kring hur diskningen skulle utföras på bästa sätt. Mannen som var kvar på platsen berättade för polisen att han fick ta emot ett 30-tal knytnävsslag och blev utsatt för ett kraftigt strypgrepp. Hans kollega hade även kastat skor på honom.

Annons

Kollegan – en man i 30-årsåldern som fick sparken direkt när ägaren fick kännedom om bråket – blev åtalad misstänkt för misshandel.

Han berättade vid rättegången i Växjö tingsrätt att det var hans kollega som först blev våldsam och att han endast försvarade sig inne i diskutrymmet. Han blev även slagen med en tallrik i huvudet vid slagsmålet.

Tingsrätten konstaterar nu att ord står mot ord om vem som var angriparen vid slagsmålet. Det enda som – enligt rätten – är utrett är att båda männen utdelade slag och därför frias nu den åtalade mannen från misstanken om misshandel.

Slagsmålet utbröt i restaurangens diskutrymme. Foto från polisens förundersökning
Slagsmålet utbröt i restaurangens diskutrymme. Foto från polisens förundersökning
Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons