Annons
Växjö

Komikern Eric Sporrong skämtar om sin kristna bakgrund - då kommer han till Växjö

Växjö • Publicerad 24 juli 2023
Eric Sporrong.
Eric Sporrong.Foto: Samael Atlagic

Jönköpingssonen Eric Sporrong växte upp i ett sekulärt hem. Trots det så blev han som tonåring frälst och gick med i en frikyrka. Innan han några år senare lämnade tungtal och den frikyrkliga miljön bakom sig så hann han gifta sig, skaffa tre barn och gå i bibelskola i Australien.

Nu jobbar han som komiker och åker Sverige runt med sin självbiografiska föreställning ”Guds bästa barn”.

Annons

– I föreställningen berättar jag hela historien om mitt liv i kyrkan. Jag försöker bena ut hur en vanlig sekulär medelklassunge plötsligt kunde börja förneka evolutionen och tala i tungor på daglig basis. Och hur det kommer sig att jag lämnade det sammanhanget, berättar Eric Sporrong i ett pressmeddelande.

Föreställningen gjorde succé under vintern när han spelade i bland annat Malmö, Göteborg, Stockholm, Norrköping och Jönköping. I höst ska han ge sig ut på vägarna igen och den 18 oktober kommer han till Växjö och Palladium.

Arvid NorlingSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons