Annons
Växjö

Kommunala bolagets uppmaning till företagen i länet

Växjö • Publicerad 21 april 2022
Foto: Olof Elfverson

Det nya kommunala bolaget Växjö Linnæus Science Park är med i nätverket Sveriges inkubatorer och science parks (SISP). Genom projektet Switch to Sweden matchas nu ukrainska talanger med svenska arbetsgivare med hjälp av artificiell intelligens (AI).

Växjö Linnæus Science Park vill bidra i projektet och uppmanar hela sitt nätverk och alla regionens företag med behov av digital/tech/it-kompetens att registrera sin profil för matchning.

Annons

– Att skapa möjligheter för ukrainska flyktingar att komma i arbete och våra företagare att få tag på arbetskraft är win-win. Genom vårt engagemang i SISP har nu Växjö kommuns science park-bolag en viktig uppgift att vara en länk mellan företag och flyktingar. Det handlar framförallt om att nå regionens kunskapsintensiva företag med information kring möjligheten med AI-matchning för att hitta ukrainska talanger, säger Anna Tenje (M), kommunstyrelsens ordförande och styrelsemedlem i Växjö Linnæus Science Park.

Efter en AI-matchning godkänner parterna varandra och ett kortare digitalt möte hålls för att skapa en relation som sedan kan övergå i en rekryteringsprocess hos företaget.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons