Annons

Kommunanställd misstänks ha antastat kvinnor på födelsedagsfest

En man åtalas nu för att ha sexofredat två kvinnor på en födelsedagsfest i Växjö. Den misstänkte är anställd inom kommunen och ska ha uppgett att han var orolig för att hans anställning skulle kunna vara i fara.
Växjö • Publicerad 4 november 2023
Växjö tingsrätt, montage.
Växjö tingsrätt, montage.Foto: Lars-Göran Rydqvist

En medelålders man åtalas nu vid Växjö tingsrätt misstänkt för två fall av sexuellt ofredande. De misstänkta sexbrotten inträffade på en födelsedagsfest i en lägenhet i Växjö i vintras.

Enligt flera vittnen som polisen har förhört blev mannen ”extremt berusad” och han utsatte först den ena kvinnan för ett sexuellt ofredande när han smekte henne innanför kläderna och på brösten.

Annons

Vid det andra misstänkta tafsandet blev mannen filmad av en festdeltagare. Filmen ska enligt åklagaren visa när han smeker hennes kropp både utanpå och innanför kläderna.

Åklagaren skriver i stämningsansökan att mannen har ofredat båda kvinnorna ”på ett sätt som kunde förväntas kränka deras sexuella integritet”.

Ett annat vittne uppgav för polisen att den misstänkte mannen uppgett att han efter polisanmälan var orolig för vad som skulle hända med hans anställning inom Växjö kommun.

Den åtalade mannen har nekat till att ha begått något brott mot kvinnorna. Han berättade att han hade stora minnesluckor från kvällen men han kom ihåg att han vid ett tillfälle blev misshandlad. Enligt mannen gav en pojkvän till en av kvinnorna på festen honom ett oprovocerat knytnävsslag i ansiktet.

Här saknas innehåll

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons