Annons
Växjö

Kommunanställd sexuellt ofredade kvinna på fest – döms

Växjö • Publicerad 16 december 2023
Växjö tingsrätt.
Växjö tingsrätt.Foto: Lars-Göran Rydqvist

En man, som arbetar i Växjö kommun, ska betala 16 800 kronor i dagsböter och 12 000 kronor i skadestånd till en kvinna efter att ha dömts för sexuellt ofredande.

Han ska i början av året ha sexuellt ofredat en kvinna genom att ta på en kvinnas kropp i samband med en fest i Växjö. Händelsen fångades också på film, vilket blev avgörande för tingsrätten.

Annons

Kvinnan har uppgett att händelsen var väldigt obehaglig och att hon bad mannen att sluta utan någon respons. Hon ska ha varit hemma i flera månader efter händelsen.

Mannen stod även åtalad för sexuellt ofredande mot en annan kvinna vid samma tillfälle men i det fallet frias han. I det fallet finns det endast muntliga uppgifter och festdeltagarna var påverkade av alkohol. Enligt tingsrätten har uppgifterna som lämnats varit motsägelsefulla och inte stämt överens på väsentliga punkter som tidigare har lämnats i polisförhör.

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons