Annons
Växjö

Kommunanställda får varningar – en sov på jobbet och andra följde inte värdegrunden

Växjö • Publicerad 19 april 2024
Växjö kommunhus.
Växjö kommunhus.Foto: JONAS LJUNGDAHL

Flera anställda inom Växjö kommun får skriftliga varningar.

En anställd inom omsorgsförvaltningen ska ha brutit i följsamheten av rutiner och sovit på jobbet. Två andra anställda inom förvaltningen varnas för att inte ha följt av Växjö kommunkoncerns värdegrund och verksamhetens rutiner.

Annons

En anställd inom utbildningsförvaltningen, som har en handlingsplan, varnas för att inte ha följt planen. Den anställda ska vid upprepade tillfällen inte ha meddelat om sin sjukfrånvaro och inte inkommit med förstadagsintyg i enlighet med handlingsplanen.

En annan anställd har vid flera tillfällen haft otillåten frånvaro och därigenom brustit i dina skyldigheter gentemot arbetsgivaren genom upprepad otillåten frånvaro.

Om de anställda fortsätter att missköta sig eller gör annat som inte är förenligt med anställningsavtalet riskerar de att få sparken.

MISSA INTE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons